Kirjoittajat

Anita Rubin

anita_rubinTulevaisuudentutkimuksen uranuurtaja, dosentti, VTT Anita Rubinin (1952–2015) merkitys sekä tulevaisuudentutkimukselle tieteenalana, että myös Tulevaisuuden tutkimuskeskukselle työyhteisönä, on erittäin suuri. Hän oli yksi niistä alkuperäisistä visionääreistä, jotka toivat tulevaisuudentutkimuksen tieteenalana Suomeen. Hän oli mukana Tulevaisuuden tutkimuksen seuran toiminnassa sen alkuvaiheista alkaen ja toimi seuran pääsihteerinä vuosina 1988–1989 ja hallituksen jäsenenä 2000–2003. Kansainvälisen World Futures Studies Federationin toiminnassa hän oli aktiivisesti mukana jo vuodesta 1987 lähtien mm. järjestön hallituksen jäsenenä ja käytännön toimijana. Turun kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa hän työskenteli aina keskuksen perustamisesta vuodesta 1992 lähtien.  Anita Rubin väitteli vuonna 2000 Turun yliopiston sosiologian laitokselta aiheesta ”Growing Up in Social Transition: In Search of a Late Modern Identity”.  Hän työskenteli aktiivisesti väitöskirjojen ohjaajana, opettajana ja innostavana tulevaisuudentutkimuksen yhteisön jäsenenä. Hänen roolinsa tulevaisuudentutkimuksen opetuksen kehittämisessä on korvaamaton. Anita Rubin oli keskeinen toimija tulevaisuudentutkimuksen tiedonalan kehittämisessä yliopistolliseksi oppiaineeksi. Hän oli myös innostava opettaja ja suosittu luennoitsija erilaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä seminaareissa ja konferensseissa. Hänen kädenjälkensä näkyy sadoissa opinnäytteissä eri yliopistoissa ja myös muissa oppilaitoksissa, kuten erityisesti Otavan Opistossa ja Otavan Opiston Osuuskunnassa. Katso Anita Rubinin CV ja julkaisut.

Osmo Kuusi

Dosentti, FT Osmo Kuusi toimii Tulevaisuuden tutkimuskeskuksen tieteellisenä asiantuntijana. Yhteystiedot: osmo.kuusi@utu.fi. Osmo Kuusen artikkeli tällä sivustolla: Argumentointi: Critical Argumentation Concerning Possible, Probable and Relevant Futures Basic Principles.

Katriina Siivonen

Dosentti, FT Katriina Siivonen työskentelee Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa yliopisto-opettajana.  Yhteystiedot: katriina.siivonen@utu.fi. Katriina Siivosen artikkeli tällä sivustolla:  Osallistavat menetelmät: Alueellinen kulttuuristrategiatyö.

Timo Nurmi

KTM Timo Nurmi työskentelee Tulevaisuuden tutkimuskeskuksessa projektipäällikkönä. Yhteystiedot: timo.nurmi@utu.fi. Timo Nurmen artikkeli tällä sivustolla:  Tulevaisuuspyörä verstastyöskentelyssä.

Desiree Sevelius

Desiree Sevelius toimii tutkijana Taideteollisessa korkeakoulussa. Hänen artikkelinsa tällä sivustolla liittyi hänen opintoihinsa Tulevaisuudentutkimuksen Verkostoakatemiassa: Delfoi-työskentely: The Delphi Method – Theoretical Base for the Use of Delphi Method.

Miika Lehtonen

KTM Miika Lehtonen toimii Digital Managerina Mainostoimisto Kanava.to Oy:ssä. Hänen ja Anita Rubinin yhteisartikkeli tällä sivustolla: Tieteellinen tieto ja tiedonintressit.